dimecres, 20 de novembre del 2019

DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS

El passat dimarts 14 de novembre va ser el dia mundial de la diabetis.

El Dia Mundial de la Diabetis se celebra cada any el 14 de novembre. Es va triar aquesta data sent l’aniversari de Frederick Banting qui, junt amb Charles Best, va concebre la idea que els portaria al descobriment de la insulina, a l’octubre de 1921.
A la classe de 3r A del CEIP El Murtal de Benidorm, sabem ben bé en què consisteix aquesta malaltia, ja que el nostre amic i company Pepe la pateix. Amb ell hem conegut quines són les conseqüències i els problemes que comporta patir-la, però també hem sabut com podem ajudar-lo i, el més important, que una persona amb diabetis pot portar una vida completament normal i pot fer i menjar el mateix que qualssevol altra sempre que prenga unes precaucions.
Hem commemorat aquest dia tots junts mirant un curtmetratge que ens ha ajudat a entendre millor a Pepe, també ens ha explicat com funcionen tots els aparells que ell utilitza i els companys s’han interessat en saber com funcionen per a després fer una roda de preguntes. Per acabar, Pepe ens ha obsequiat amb una polsera del color que representa la diabetis.
Ha estat un dia genial on hem conegut un poc més la diabetis i el dia a dia del nostre benvolgut company Pepe.