dimecres, 13 d’abril del 2016

PREMIS SAMBORI: TRES CONTES DEL MURTAL PREMIATS A NIVELL COMARCAL

Enguany al Murtal hem tingut la sort de guanyar tres dels Premis Sambori de literatura en valencià, en la fase comarcal. La classe d'Infantil 4A, amb la seua tutora Rosana, han sigut els guanyadors de la categoria de 4 anys, amb el seu conte col·lectiu "La Taronja". En la categoria de primer cicle, Marta Castro Orts, de la classe de 2nA ha obtingut uns dels premis. I per últim, en la categoria de tercer cicle, Vicent Giménez Franco, de la classe de 6éA, també ha sigut guanyador d'un premi.
Enhorabona als premiats i a tots els participants del nostre centre, que han demostrat un gran nivell.
Ací podeu llegir els contes guanyadors:
-L'autobús màgic, de Marta Castro Orts
-La taronja, d'Infantil 4A
-Gota Gota, de Vicent Giménez Franco


L'AUTOBÚS MÀGIC

Això era i no era un autobús màgic. S'anomena Marc, té quatre rodes i uns flamants seients de color negre, els vidres blaus i la carrosseria taronja i groga.
Aquest autobús el fabrica el senyor Wili, que era un dels millors mecànics que hi havia a Londres. El senyor Wili al fabricar-lo va tenir una gran idea, fer en ell alguna cosa especial; que aconseguirà que volara. L'autobús Marc és va fer l'autobús més famós de tota Londres, él coneixia tot el món i els turistes d'altres països només viatjaven a Londres per poder pujar en l'autobús màgic i poder volar.

Però als anys el senyor Wili es va posar malalt i cap medicina li feia res, Marc estava molt trist, ja que Wili era el seu millor amic. De sobte va tenir una gran idea, portar al senyor Wili a viatjar pel món, ja que no havia eixit mai de Londres. Van empendre el viatge van anar cap a França, Holanda, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Xina, Australia, Mèxic i per últim Espanya. Van estar als llocs més coneguts, van menjar els menjars típics de cada país i també van fer nous amics. Segons van passar els dies el senyor Wili va anar trobant-se millor, això era el que necessitava aires nous, fer nous amics i descobrir les meravelles d'altres països, per descomtat volant amb el seu autobús màgic.
Catacric – catacrac conte acabat.


Marta Castro Orts
2n A Primària